Nadácia Intenda spúšťa pohľadnicu pomoci

13.04.2014 Bratislava

Nadácia Intenda prichádza s tzv. darcovskou pohľadnicou. Spolu s tvorcami obľúbenej aplikácie na zasielanie fotografií a pohľadníc FotApp vytvára možnosť na to, aby ľudia posielali svojim blízkym prostredníctvom smartfónov či počítačom pohľadnicu, ktorú namaľovali detí z detských domovov. Za každú pohľadnicu dostane dieťa z detského domova euro od tvorcov aplikácie a euro z nadácie.
Našou spoločnou snahou je vytvoriť systém finančnej podpory detí, ku ktorým sa talent priklonil viac ako šťastie v podobe vlastnej rodiny. Preto prichádzame s ponukou, ktorá dáva mladým talentom z detských domovov šancu ukázať svoj talent a získať peniaze za pôvabné obrázky.
V rámci pilotnej etapy schémy podpory Darcovská pohľadncia, na ktorú Nadácia Intenda vyčlenila sumu 2 500 €, je možné do konca marca registrovať výtvarné diela s tematikou Veľkej noci, ktoré budú v priebehu apríla sprístupnené v aplikácii FotApp ako motívy na zasielanie veľkonočných darcovských pohľadníc. Ostatné výtvarné diela budú sprístupňované v aplikácii FotApp priebežne, ako budú z detských domov zasielané.
Budeme sa tešiť záujmu a podpore nielen autorov obrázkov – teda detí z detských domovov, ale aj tých, ktorí vymenili klasickú papierovú pohľadnicu za jej mladšiu elektronickú „sestru“. Nadácia Intenda v týchto dňoch ponuku predstavila od Medzilaboriec až po Bratislavu a to tak detským domovom ako aj resocializačným centrám.
Túto možnosť individuálneho darcovstva považujeme za nový spôsob individuálnej a adresnej podpory mladých talentovaných ľudí.

Michal Kaliňák
Predseda správnej rady 
 

Vyberte región